Bio

Winnaar Publieksprijs Cameretten 2011
Finalist Concours om de Wim Sonneveldprijs (AKF) 2009

Lankmoed. Eén van de mooiste woorden uit de Nederlandse taal, waarvan iedereen vergeten is wat het betekent. Lankmoed is barmhartig, edelmoedig, zeer geduldig, genadig, meegaand, tolerant, verdraagzaam en zacht. Maar af en toe vergeet ook lankmoed wat het zelf is en laat het zich gaan in zijn tegengestelde. Lankmoed, dat zijn Jan Geubbelmans en Peter Van Ewijk. Twee dertigers, de een al wat “dertiger” dan de andere, met elk hun zeer specifieke visie op het leven. Dat verschil komt ook tot uiting op het podium, en zorgt voor een unieke dynamiek van tekst en muziek.

Lankmoed is het vleesgeworden kleinkunstcabaret: eerlijker, muzikaler en intenser dan cabaret, maar sneller, harder en idioter dan kleinkunst. Een Vlaams-Nederlands duo dat al vijf jaar lang het publiek weet te verrassen met een ongeziene podiumdynamiek.

Huidige voorstelling: Leger

In “Leger” gaat Lankmoed vechten, want niets doen is geen optie meer.

Spreken is zilver en zwijgen is goud. Maar vandaag de dag lijkt iedereen alleen nog maar voor zilver te gaan. De wereld is zo vol van zichzelf, dat mag best een beetje leger. Dus blaas de hoorns want Lankmoed bindt de strijd aan met iemand… of iets… op één of andere manier. Daar kunt u 100% zeker van zijn… (Waarschuwing: Lankmoed is niet verantwoordelijk voor een statistische foutenmarge.)

In hun derde avondvullende voorstelling is Lankmoed compromisloos, tenzij iemand daar een probleem mee heeft, dan passen de heren zich met plezier aan.