Lankmoed in het Kort - 250 woorden

Het lukt niet! Het lukt gewoonweg niet! Het is onmogelijk om vandaag, in deze blog, op exact tweehonderdvijftig woorden uit te komen.  Elk woord dat er staat, is essentieel.  Ofwel voor de inhoud, ofwel voor de vorm.  Stijl, cadans, ritme, schwung, ... ze worden perfect in evenwicht gehouden door elke nieuwe, perfect sluitende aaneenschakeling van woorden. Het is onmogelijk om er ook maar één te schrappen. Een woordje toevoegen zou hier en daar kunnen, maar dat zou me alleen maar verder van huis brengen; ik heb er nu al tweehonderdtweeënvijftig.

Ik besef terdege dat ik vermoedelijk de enige ben die hier zwaar aan tilt.  Ik ben hoogstwaarschijnlijk zelfs de enige die hieraan überhaupt tilt, laat staan zwaar, ... Maar ik ben wie ik ben, en ik ben dan iemand die aan zoiets tilt.  En nog zwaar ook, had u al begrepen.

Er zal – vrees ik – niets anders opzitten dan te falen, en dat ook openlijk toe te geven. Alle andere trucjes heb ik al toegepast. Zo heb ik in de vorige zin de werkwoordsvorm ‘opzitten’ bewust aan elkaar geschreven, waar van elkaar ook taalkundig correct geweest was, maar het heeft niet mogen baten. Dat heeft me van tweehonderdtweeënvijftig naar tweehonderdeenenvijftig gebracht, maar daar koop ik niks voor. Letterlijk in dit geval zelfs nog minder dan figuurlijk.

Het is gewoonweg hopeloos!

Ik ben nochtans niet iemand die het snel op geeft!

 Op geeft?  Op geeft?!

Daar kan ik ‘opgeeft’ van maken!

Zo is het me ook vandaag, eum shit, #tochnoggelukt! 

WOOHOO!

Reactie toevoegen

Filtered HTML

  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.