Lankmoed in het Kort - Afwijkingen

Ik houd van nieuwe dingen. Iedereen houdt van nieuwe dingen. Ik veralgemeen niet graag, maar, ... (hoewel, ...) Ik veralgemeen wél graag.  Al is het maar omdat ik weet dat het eigenlijk niet mag. En alle dingen die eigenlijk niet mogen, zijn al even eigenlijk leuk om net wél te doen. Vaak zelfs leuker dan de dingen die wél mogen, maar goed; ik veralgemeen dus wel graag! En als ik daar nu toch even mag bij stilstaan – want dat doe ik ook erg graag, ergens bij stilstaan; ik veralgemeen te weinig!

Ik betrap me er de laatste tijd steeds vaker op dat ik te weinig tijd besteed aan het doen van dingen die ik graag doe. Het merendeel van mijn tijd besteed ik aan het doen van dingen die ik niet graag doe, zoals mezelf ergens op betrappen.

Ik zou wat meer moeten veralgemenen, wat meer ergens moeten bij stilstaan en mezelf wat minder ergens op moeten betrappen. Een goed voornemen, dat bij deze gemaakt is. Hoewel goede voornemens maken toch meer iets is voor “oud en nieuw”.

Goed. Bij deze neem ik me voor dat ik mezelf het bovenstaande voorneem bij de volgende jaarwisseling!  

Maar ik wijk af! (Ook weer zoiets waar ik te veel tijd aan besteed.)

Ik houd dus van nieuwe dingen. Ik houd ook van sommige oude dingen hoor.  Veralgemeningen bijvoorbeeld, die zijn zo oud als de straat. Als de meeste straten toch, sommige zijn nieuw. En goede voornemens, die zijn heel oud, ... en nieuw... 

Reactie toevoegen

Filtered HTML

  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.