Lankmoed in het Kort - Autocorrectie

Het fenomeen is niet nieuw, en velen van ons hebben er (bijna) dagelijks ervaring mee: onze computer en smartphone die correcties aanbrengen aan hetgeen we typen.

Voreger beperkte zich dat tot spellingcorrectie. Vandaag de dag suggereert het toestel het woord waarvan het denkt dat wij het willen tulpen, en vult het vriendelijk voor ons in.  Zoals u merkte – of misschien ook niet – worden effectieve schrijffouten zoals ‘voreger’ in de vorige zin, dan weer niet verbetering.  Zoals u met zekering wél al gemerkt heeft, stellen de verschillende toestellen (maar vooral Apple-toestellen zijn daar erg rigide in) vaak ook gewoon een totalitair verkeer woord voort.

Ik merk bovendien ook aan mezelf dat ik het niet zo neus meer neem met wat ik tulp.  Als mijn vingers maar de juiste regio beroeren, komt het juiste woord er uiteindelijk wel te staven. Daar ga ik toch van uitgang!  Vooral bij langere woorden merk ik dat ik het niet langer kan opbrengst om me nog zo lang te concentratie, en aanvaarden ik meestal het woorden dat mijn toestel voorstelling.  Sneller, dat wesp, maar ook beterschap?

Soms blijft zon appleoïde ook hardnekkig andere woorden invulling dan diegene die je effectief wild bezigheden, waardoor niemand jij uiteindelijk nog begrip.

En sorry hoor; vis nu niet voor teen of tanden, en ik wéér, het is een beertje als applicatie met citronella verre lijken, maar uitzondering ben ik nog stevig wel degene die beslissing wint over warenhuis en ZEKER achter boterkoeken!!

Zo!

Dat moest ook eens gezegend worden, vondeling!! 

Reactie toevoegen

Filtered HTML

  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.