Lankmoed in het Kort - Basisaanbod

In elke IKEA-winkel is er de mogelijkheid om (gratis!) de essentiële zaken te bekomen die je nodig hebt om het verblijf in die winkel tot een goed einde te brengen: het handige lijstje waarop je kan noteren welke spullen je wilt en waar je die kan gaan afhalen; het te kleine potloodje om alles op dat lijstje te noteren, en de te grote, gele winkelzak om alle dingen-die-je-niet-moet-opschrijven-maar-zo-kan-meenemen, met je mee te zeulen.

Een en ander wordt bovendien in een dergelijke overvloed aangeboden dat iedereen er – is het dan bewust of onbewust – ook effectief en veelvuldig gebruik van maakt.

Mijn leven zou heel wat aangenamer zijn als ik dat ook kon doen: iedereen waarmee ik – hoe kort ook – in contact kom, een aantal essentiële zaken aanbieden om het verblijf in mijn leven tot een goed einde te brengen; basiskennis van sarcasme, relativeringsvermogen, respect, eerlijkheid, begrip, bereidwilligheid tot open dialoog, cognitieve empathie, ... dat soort dingen.

Het succes van IKEA zit ‘m in de eenvoud, besefte ik, en in de overvloed, dus begin ik ook maar best met het basisaanbod: ik hang vanaf vandaag een mandje om m’n nek, met daarin de meest essentiële dingen!

Een vriend van me merkte op dat respect, eerlijkheid, openheid, begrip, ... (dat soort dingen) te moeilijk zijn voor de meesten onder ons.

Dus toch maar een lijstje, een te klein potloodje en een te grote, gele winkelzak. 

Mijn vrouw had gelijk... IKEA kan je niet verbeteren!

En dat baart me toch een beetje zorgen, ... 

Reactie toevoegen

Filtered HTML

  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.