Lankmoed in het Kort - Bernard P.

Spreek niet van Thomas Edison of Leonardo Da Vin-wie? Eureka wie eureka toekomt, en dat is Bernard P.!  

Bernard P. Hotchpotch dus, een heel bijzonder man. Bedreven in de alchemie, de dichtkunst, muzikant, ... Ronduit virtuoos was hij, spelend met zijn fluit! Maar de eer die hij verdient? Hij vond de ‘verloren voorwerpen’ uit!

Een rommeldoos, een rotzooi maar tezelfdertijd een schat, weet u, van serendipiteit want zoek je dit, dan vind je dat! Een veelheid van prullaria waarbij van elke vondst het eigendomscertificaat secuur is weggesponsd.     

Koekjesdozen, broodtrommels, stiften en een schoen! Zakdoeken, kousen, een beschimmelde citroen! Een streling voor het oog, een potpourri van kleur en geur, dus ook de neus beleeft sensaties die ze nooit eerder, ... uhm, ... ‘erveur’.

Bespeur ik daar een zonnebril?  Nee, ’t is niet de mijne!  Een grote, boze man naast mij beweert; het is de zijne! Ik sta hem af met tegenzin, met woede in mijn lijf.  Een stoot tussen m’n ribben van een wild, hysterisch wijf.  We vechten om een stripverhaal: ‘De Toornige Tjiftjaf’. Ik bijt en spuw, ze krabt, ik duw en trek haar pruik eraf!!

En plotseling, heel onverwacht staat daar de directeur.  Boos, streng, onrechtvaardig, wijst hij ons de deur. “Dat ouders moeten ’t voorbeeld geven, roept hij ons nog na, en dat hij zorgen zal dat dit zich in de toekomst niet herhaalt!”

En door die drieste tussenkomst van die enge, boze man, vond ik mijn dochters trui niet terug, ...

... waarvoor ik eigenlijk kwam! 

Reactie toevoegen

Filtered HTML

  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.