Lankmoed in het Kort - Controle

Bent u ook een van die mensen die de grote knop-om-het-toilet-door-te-spoelen heel de tijd blijft vasthouden? Ook al doet het kort indrukken van die knop en hem snel weer loslaten, even goed heel het waterreservoir leeglopen?

Bent u ook een van die mensen die, wanneer u een afspraak heeft, kort voor die afspraak (hoe kort ervoor en hoe vaak u het doet, hangt af van uw graad van neuroticisme), de ander contacteert met de vraag of de afspraak toch nog steeds doorgaat?  

Moet ik doorgaan? Nee? Proficiat!! Dan bent u net als ik wat de anderen al eens smalend en geïrriteerd een controlefreak noemen.

Je komt vaak in situaties terecht waarin de enige voldoening gevende oplossing lijkt te zijn dat ‘ik’ het wel zelf zal doen omdat alleen dan ‘ik’ er zeker van kan zijn dat de taak goed uitgevoerd wordt.  Terwijl iedereen toch toiletpapier kan kopen, zou je denken?

Vaak gaat het willen behouden van controle ook gepaard met het (schijnbaar) niet geven van vertrouwen aan de ander, waardoor de ander zich snel tekortgedaan, of zelfs beledigd gaat voelen. En boos wordt!

Arrogant’ word je ook vaak genoemd. ‘Betweterig’, ‘muggenzifter’, ‘Pietje Precies’, ... Wanneer de ruzie oplaait ‘eikel’, ‘manipulatieve klootzak’ of ‘narcist’!  Ik kan het ook niet helpen dat ik alles gewoon beter kan!!

Irritant wordt het wanneer je moet toegeven dat ‘ik’ vergeten is om toiletpapier te kopen, en ‘ik’ dus niet van het toilet af kan.

Ik heb gewoon te veel aan m’n hoofd!  

Dat is het!!

Reactie toevoegen

Filtered HTML

  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.