Lankmoed in het Kort - Details

Het zit ‘m in de details!” is een uitspraak waarmee je bij de overgrote meerderheid bijval en ja-geknik zal oogsten. Het rolt uit de mond als een universele waarheid, een axioma waarover het zelfs niet meer de moeite loont om nog te discussiëren!

En toch kan ik me niet van het gevoel ontdoen dat de wereld een mooiere, liefdevollere (!) plaats zou worden, wanneer we met z’n allen wat minder zouden mierenneuken over details.  

De ons opvolgende generatie vind immers al dat deze zin perfekt verstaanbaar is, en stoord zich dan ook niet aan de vele schrijfouten erin.  Zij begrijpen dat het grooter geheel belangrijker is!

Schorseneren of asperges? Het verschil – als dat er al is – is quasi verwaarloosbaar. Als we eerlijk zijn, moeten we toegeven dat ze (bijna) net hetzelfde smaken, ... alleen staat op een van de twee wat meer haar.

En hoeveel maakt het nu eigenlijk uit of het een perzik of een nectarine was?  Ze smaken (bijna) net hetzelfde, alleen staat op een van de twee wat meer haar.

Komkommers en courgettes komen uit dezelfde familie. Raar moet je dan ook niet opkijken wanneer blijkt dat iemand geblinddoekt het verschil niet of amper proeft!

Laat ons nu dus gewoon wat minder druk doen over details, en wat meer naar het groter geheel kijken. 

Dan mag mijn vrouw zich meteen ook een stuk minder druk maken: uiteindelijk smaakte ze (bijna) hetzelfde, alleen stond er, uhm, ik, uhm, meer op, ... dus, ... uhm, ... haar? 

(Ontwijkt deegroller

Reactie toevoegen

Filtered HTML

  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.