Lankmoed in het Kort - Eerbaarheid

Je kan tegenwoordig niets meer schrijven of zeggen, of iemand begrijpt het niet, interpreteert het verkeerd, heeft er een gratuite me­ning over of erger nog; neemt er aanstoot aan!!

Het heet ‘vooruitgang’ dat hedendaagse fora niet meer zijn voorbehou­den aan intelligente oratoren die waardevolle inzichten over pakweg theologie of wetenschap verkondigen.  Dat besef ik.  Wanneer dan de mening van anderen weldoordacht, gemotiveerd en onder­bouwd is, en vervolgens respectvol en correct geformuleerd wordt, dan zal ik die mening waarderen en daar ook met het nodige, weder­zijdse respect mee omgaan. Maar nu? Nu worden mij zomaar platvloers­heid en seksuele intimidatie verweten, en daar moet ik gewoon te­gen reageren! Mijn woorden werden immers bewust foutief en laster­lijk geïnterpreteerd!  

Dus lieve Anneleen V. uit P.: met mijn ‘genotsholletje’ bedoelde ik een plaats waar ik mezelf, in momenten van stress, even kan aftrekken!  

Met ‘aftrekken’ verwees ik naar de erkende, filosofisch onderbouwde ontspanningsmethodiek als tegenovergestelde van ‘aantrek­ken’.  Lees: dingen loslaten in plaats van erover te piekeren, wetende dat dat laatste toch niet werkt!

Zelfprikkeling’, Anneleen, is een meditatietechniek waarbij je je hersenen stimuleert met gedachten en interne prikkels om zo tot een hoogtepunt of ‘climax’ te komen!  Een spirituele climax natuurlijk!  

Het ‘kwakje’ dat ik vernoemde moet uiteraard (!) geïnterpreteerd worden als het immaterieel resultaat van het spiritueel helingsproces van vastnemen en dan weer loslaten dat ik hierboven beschreef! 

Zo! Genotsholletje, zelfprikkeling, aftrekken, climax, kwakje, ...  Daarmee is alles wel correct uitgelegd, denk ik!  En nee! Ik probeer me er niet uit te lullen!  Integendeel!  

Reactie toevoegen

Filtered HTML

  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.