Lankmoed in het Kort - Freud

Ik begrijp jou niet!”, zegt ze dan.  “Je kan toch maar op één tegelijk spelen, waarom moet je er dan zoveel hebben?” (Voor alle duidelijkheid; ze had het over gitaren, ...)

O, wat krijg ik het (schijnbeweging) van die opmerking!  Waarom heeft een televisie dan zoveel zenders, als je maar naar één tegelijk kan kijken?  Piano’s hebben ook meer toetsen dan je tezelfdertijd kan indrukken.  Die DVD’s van Sex and the City kunnen we ook echt niet allemaal samen bekijken – toch lieverd? – en al die boeken in de kast lees je ook één per één, niet? 

Ik begrijp jou niet!”, zeg ik dan. “Je kan toch maar één paar tegelijk dragen, waarom moet je er dan zoveel hebben?” (Voor alle duidelijkheid; ik had het over schoenen, ...)

Dat doe ik voor jou!”, zegt ze.  “Ik wil er goed uitzien voor jou!  En als ik genoeg schoenen heb, misschien zit er dan een paar tussen dat perfect bij m’n outfit past, zodat ik even hard kan stralen als jij doet!”

(Trekt wenkbrauw op)  

Bovendien bestaat er zoiets als de verzameldrang van schoenen! Dat zou uitgerekend jij moeten weten!”, argumenteert ze verder.  “Sigmund Freud verklaarde immers de verzameldrang – of der Sammelzwang – al als compensatiegedra...”

Ja ja, dat heb ik al ergens gehoord, ...”, wandel ik weg. 

Er bestaat ook zoiets als polyamorie en polygamie!  Ik weet niet wat Freud daarover te zeggen had, maar mij lijkt het wel interessant!

Misschien zit daar dan een vrouw tussen die beter bij mijn gitaren past! 

Reactie toevoegen

Filtered HTML

  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.