Lankmoed in het Kort - Gelijk

Ruzie komt in alle relaties voor. De manier waarop je daarmee omgaat, kan natuurlijk erg verschillen! Sommige koppels lassen een periode van koppig stilzwijgen in.  Andere koppels lossen de ruzie op met wat men dan ‘goedmaakseks’ noemt.   

Koppige koppels begrijpen vaak niet dat goedmaakseksende koppels kunnen goedmaakseksen zonder dat de ruzie is uitgepraat.  Omgekeerd vinden goedmaaksekskoppels het doodzwijgen van koppige koppels niets anders dan nutteloze en verspilde tijd.   

En toch is er niet zoveel verschil tussen koppig zijn en seks! 

Een van de twee houdt het altijd minder lang vol dan de andere, en diegene die het het langste volhoudt, krijgt verontschuldigingen aangeboden, waar hij of zij op dat moment totaal geen boodschap aan heeft. 

Mannen en vrouwen hebben ook elk hun aandeel in hoe lang de... uhm, ... interactie tussen hen duurt. Veel hangt immers af van hoelang de man zijn been stijf kan houden, en al even veel van hoelang de vrouw haar lippen op elkaar kan houden.

Mannen focussen doorgaans wel meer op het toegeven van ongelijk.  Dat is voor ons heel belangrijk.  Over vrouwen wordt in het algemeen beweerd dat ze meer belang hechten aan de dialoog op zich.  Ironisch genoeg zijn zij dan wel weer in staat om – wanneer het daartoe komt – hun ongelijk op kortere tijd meer dan eens, langer en veel intenser toe te geven! 

Mijn vrouw is gelukkig heel goed in staat om haar ongelijk toe te geven!

Ook al heb ik soms het gevoel dat ze het niet echt meent!

Hmmm...

Reactie toevoegen

Filtered HTML

  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.