Lankmoed in het Kort - Gelovig

Een grote meerderheid van de mensen gelooft in een Opperwezen, van wie de naam varieert, maar van wie wel algemeen wordt aangenomen dat Hij of Zij het wel en vooral het wee op aarde stuurt, of minstens geregisseerd heeft binnen een groter plan.

Maar is dat niet vooral omdat we nood hebben aan een Zondebok? Iemand die we de schuld kunnen geven van alles waarvan we anders moeten vinden dat het eigenlijk niemands schuld is?  (Zeker niet onze eigen schuld!) Iemand om boos op te zijn op momenten dat we eigenlijk alleen boos kunnen zijn op onszelf?

Iemand om “verdomme” toe te roepen?

Wanneer je je teen stoot tegen de rand van je bureau?  Wanneer je koffie morst, ... op het toetsenbord van je laptop? Wanneer je, aangekomen bij de computerwinkel, beseft dat je je geld thuis vergeten bent?  Wanneer je, voor de tweede keer aangekomen bij de computerwinkel, beseft dat die ‘s namiddags gesloten is? 

Wanneer je, in een poging om er toch nog een leuke dag van te maken – want dat heb je zelf in de hand, toch? – beslist om op een terrasje in een onverwacht zonnetje een koffie te drinken?  Wanneer je ook die koffie morst?  Wanneer je in de plots opgekomen, gietende regen beseft dat je ook nu je geld vergeten bent?  Wanneer je in de nog steeds gietende regen thuiskomt en je sleutels binnen liggen?

...

Zelden zo intensief in Hem gelooft als vandaag, ...

Nu maar bidden dat dat morgen niet zo zal zijn!   

Reactie toevoegen

Filtered HTML

  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.