Lankmoed in het Kort - Gluren

Psychologen hebben tientallen jaren geleden al vastgesteld dat elk levend wezen dat over een of andere vorm van bewustzijn beschikt, zich anders zal gedragen wanneer het beseft dat het bekeken wordt. Met name gemakkelijke taken worden beter uitgevoerd wanneer er anderen in de buurt zijn. Dat heet het toeschouwerseffect of met een geleerdere benaming ‘sociale facilitatie’.  

Via deze weg wil ik dan ook een lans breken om elkaar wat meer te begluren! Het heeft zoals wetenschappelijk bewezen een heilzaam effect op de begluurde, en – laat ons eerlijk zijn – ook als gluurder genieten we ervan!

Zo heb ik gisteren zevenentwintig minuten lang jouïsserend zitten toekijken hoe mijn buurvrouw in bikini met een badmintonracket vruchteloos bleef proberen om de badmintonshuttle van haar zoontje uit de boom te halen.  En daarna met een te korte bezemsteel het badmintonracket. Om dan uiteindelijk een trapladdertje te nemen en dan samen met de bezemsteel en de rest van de zooi uit de boom te flikkeren! 

Ik kijk graag naar mijn buurvrouw, ... (glimlacht dromerig) ... en niet omdat ik een “vuile voyeur” ben!  Zij is een van de te weinigen die nog outside the box durven denken. Zij durft de platgetreden denkpaden te verlaten en op zoek te gaan in haar eigen jungle van inventiviteit.  Een vrouwelijke MacGyver, ... een hedendaagse kolonel Hannibal Smith.

Alleen veel leuker om naar te kijken!

Toen ik weer binnenkwam, bleek dat mijn vrouw zevenentwintig minuten lang naar mij had zitten kijken!  Zij leek minder geamuseerd.

Vuile voyeur die ze is!  

Reactie toevoegen

Filtered HTML

  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.