Lankmoed in het Kort - Harteloos

Ik kan al eens uit de lucht vallen wanneer er een vliegtuig neergestort is, en daar 216 doden bij gevallen zijn, onder wie 1 Belg-die-ik-verder-niet-ken, om wie we dan met z’n allen harder moeten rouwen, enkel omdat hij net zoals zowat 11 miljoen anderen in hetzelfde land woont (oeps, woonde) als ik.  Wat erg!

Ik kan zonder verpinken vernemen dat een man in een ziekenhuis ergens te lande, binnen het uur vader en weduwnaar geworden is, en ook de dood van een voor mij persoonlijk onbekende wereldster durf ik nogal eens laconiek aan mij voorbij laten gaan.  Wat erg!

Wereldvreemdheid, onverschilligheid, egoïsme, zelfingenomenheid en een variatie op bovengenoemde worden mij dan al eens verweten.  Wat erg!

Blijkbaar ben ik zo’n harteloos type dat enkel geeft om de mensen die dicht bij mij staan, en iets voor mij betekenen. Zo iemand die weinig vrienden heeft, maar van wie elk van die vrienden weet dat hij alles – maar echt alles – voor hen zou doen.

Zo’n vader die stiekem huilt aan de deur van de kinderkamer omdat zijn zoontje voor het slapengaan zegt dat hij gepest wordt door wat morgen weer zijn beste vriendje is. Zo’n man die z’n vrouw knuffelt als ze verdrietig is of bang, en haar dan belooft dat het weer goed komt, ook al is hij daar niet zeker van.

Zo iemand die heel de dag aan iemand denkt, maar geen berichtje stuurt, omdat hij de juiste woorden niet vindt.

Een ongevoelige, harteloze eikel dus, ...

Met plezier hoor!

Reactie toevoegen

Filtered HTML

  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.