Lankmoed in het Kort - Honderdentien

Waarover gaan je blogs?”, vraagt hij.  Vervolgens onderbreekt hij me – onbeleefd zeg! – halverwege mijn opsomming van de titels van de laatste maand.

Nee, nee, ik bedoel, welke boodschap wil je overbrengen? Wie is je doelpubliek? Wat is je onderliggende drijfveer? Welke meerwaarde bieden je blogs aan onze lezers?”  

Lap! Dat moet mij weer overkomen! Een meerwaardezoeker aan de andere kant van de artistieke onderhandelingstafel. Zo iemand die zich tien IQ-punten slimmer weet dan het gemiddelde, maar niet weet wat dat dan eigenlijk betekent, laat staan wat dat waard is!

If anything, ...

Zo iemand die voortdurend verregaande inspanningen levert om anderen te overtuigen van hoe slim hij is, omdat hij beseft dat zonder zijn inspanningen niemand daarvan overtuigd zou zijn.  Zo iemand die leest, alleen maar om zich beter te kunnen voelen dan niet-lezers.  Zo iemand die praat om verstandig over te komen, maar daarmee (bij mij althans) net het tegengestelde bewerkstelligt. Zo iemand die enkel in zijn verlangen om hoger dan gemiddeld ingeschat te worden, hoger dan gemiddeld ingeschat moet worden. Zo iemand die schijnbaar het tegengestelde is van z’n eigen paradox.  Zo iemand die boutades gebruikt zonder het te beseffen.

Wat heb ik een grondige hekel aan zo iemand!

Ik schrijf voor de intelligente meerwaardezoeker!”, antwoord ik. “Voor iedereen die slimmer is dan gemiddeld, dat van zichzelf ook weet, en daar best trots op is.”

Ik denk dat wij elkaar begrijpen!”, knipoogt hij.

Daar ben wel ik zeker van!”, knipoog ik.

(Ik schrijf voor wie het lezen wil.)  

Reactie toevoegen

Filtered HTML

  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.