Lankmoed in het Kort - Ik (hartje) mannen

Verdorie hé! 

Dan probeer je gewoon een dagelijkse blog te schrijven, die soms doet glimlachen, soms doet nadenken, soms doet fronsen, en soms ook helemaal niets beoogt, krijg je plots een kwade brief van het Nationaal Centrum voor Diversiteit, Gelijke Kansen, Integratie, Racismebestrijding, Gendergelijkheid, Werkgelegenheid, Natuur- en bosbehoud en Verkeersveiligheid waarin ze beweren dat mijn blogs te zeer geschreven zijn vanuit het standpunt van een dertigjarige, blanke, heteroseksuele, Nederlandstalige man, en bovendien te weinig aandacht schenken aan belangrijke thema’s van vandaag en morgen, zoals (o.a.) bosbeleid, natuurbehoud en verkeersveiligheid! 

Enerzijds verrast het NACEDIGEKANINTERAGEWENABOVER me niet meer.  Ze zwaaien al lang met dezelfde vlag.  Het was enkel een kwestie van tijd voor ze ook eens aan mijn deur zouden staan banieren.

Anderzijds irriteert het me, kwetst het me dat ik zo’n kritieken over me heen moet laten komen.  Want ik ben zo niet.  Nederlands is nu eenmaal mijn moedertaal, ja, ... en ik ben inderdaad een man.  Maar ik ben daar niet fanatiek in!  Ook in-de-dertig-zijn is iets wat ik niet bewust doe. En hetero zijn is al helemaal mijn vrije keuze niet geweest!  Ik ben zo geboren!

Aangezien ik echter geen tegendraads persoon ben, en meer in compromissen geloof dan in conflicten, heb ik besloten om de kern van mijn blog – de resterende van de 250 woorden – vandaag te laten schrijven door mijn vrouw!

Neem maar over, schat!

“Ik hou van mannen en van bossen en het verkeer is ook belangrijk!”

God, wat is ze scherp en to the point

Reactie toevoegen

Filtered HTML

  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.