Lankmoed in het Kort - Jubileum

“Elisabeth Bibesco schreef al dat het afscheid verlengen niet zinvol is.  Je verlengt of benadrukt er niet het blijven mee, maar wel het weggaan! Datzelfde gevoel heb ik met het vieren van jubilea. Door zo één dag overdreven hard te verheerlijken doe je afbreuk van alle andere dagen die je ook – en met even veel liefde – samen bent geweest! 

Bij een file snappen we dat concept wel, en beseffen we maar al te goed dat die er niet zou staan zonder elke individuele fileerder.  

Maar goed: het voelt zoals het vierentwintigste flesje Coca-cola uit de bak toejuichen omdat het de bak vervolmaakt, terwijl de andere drieëntwintig dat ook stuk voor stuk doen, en daarvoor niet gevierd of bejubeld worden. Die worden versleten voor afval of leeggoed! Niets minder dan onrechtvaardigheid en discriminatie is dat!  

We verwijten die ene kleine profiterole als dessert onze indigestie, want anders zouden we het halve hert dat we eerder verslonden, probleemloos kunnen verteerd hebben! En dronken worden we van één biertje, het laatste!  Niet van de zeventien eerste!

Dat is toch onzin, schat?!”

Voilà! Als ik het haar zo uitleg, kàn ze gewoon niet boos worden! En dan moet ik er enkel nog bijzeggen:

“Lieve schat, ik vier elke dag, elke seconde dat ik met je samen ben!!”  

Zit ik weer goed voor een jaar, ... Volgend jaar dan toch maar in m’n agenda zetten, ... en iets leuks kopen, iets ... symbolisch!

Een bak Coca-Cola of zo, ...  

Alleen nog een uitleg bij verzinnen!

Reactie toevoegen

Filtered HTML

  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.