Lankmoed in het Kort - Keuzes

Het is wel vaker zo dat je gevoel je ingeeft iets te doen, waarvan je verstand je adviseert om dat maar beter niet te doen.  Of omgekeerd. En doordat mijn hersenhelften elk ongeveer even dominant zijn, sta ik wel vaker voor moeilijke – ja zelfs verscheurende – keuzes. 

Zij die in astrologie geloven, zouden alweer snel beslist hebben dat mijn sterrenbeeld daar voor iets tussen zit. Ik ben namelijk een Weegschaal. En Weegschalen hebben het – net als Vissen, Tweelingen en Watermannen, heb ik mij laten vertellen – wel vaker moeilijk met kiezen.

Om het maken van belangrijke keuzes toch enigszins te bespoedigen – je kan niet elke morgen vier minuten twijfelen tussen een Ristretto of een Ciocattino – leer je jezelf daar een aantal handige trucjes voor aan.

Gooi bijvoorbeeld een muntstuk op, en wijs aan elke zijde een keuzemogelijkheid toe: ben je teleurgesteld in het door het lot aangeboden resultaat, kies dan voor de andere optie!

Aftelrijmpjes zijn een ander, handig middeltje. Alleen weet de professionele ‘botter’ na inmiddels honderden keren iene miene te mutten en duizenden ponden kaas en grutten al op voorhand wat de uitkomst zal zijn, en werkt dat dus ook niet echt meer.  

Boeiend wordt het pas echt als er meer dan twee keuzemogelijkheden zijn.  Standaard zijn dan voor mij situaties zoals deze middag, waar ik 20 minuten op de menukaart zit te staren, en dan uiteindelijk onder druk van de ober toch weer, zoals de vorige keren, voor de Spaghetti Bolognese kies.

Met of zonder kaas?

Eum, momentje, ... 

Reactie toevoegen

Filtered HTML

  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.