Lankmoed in het Kort - Kuitkramp

Ze vraagt me om te doen alsof ik haar intens aan het zoenen ben, omdat ze hier eigenlijk niet mag gezien worden.  Ik vraag ‘Waarom?’ en doe het niet. 

Ik ben een lafaard.  Een gigantische lafaard!  Ik heb zelfs geen lef genoeg om dat toe te geven, laat staan dat ik lef genoeg zou hebben om op zo’n moment te vragen: ‘Waarom doen alsof?’ en het vervolgens gewoon te doen.

Legendarische sporthelden, echte mannen, maken op zo’n momenten het verschil. Ze eisen de bal op en scoren, ... op het moment dat het moet en met alle ogen en verwachtingen op hen gericht.

Ik niet!  

Talent heb ik nochtans genoeg, daar is iedereen het over eens.  En ook bescheidenheid zou me duidelijk niet in de weg staan!  Lef is verdorie het enige wat me ontbreekt! 

Ik bén gewoon niet die held die de bal opeist.  Ik ben de verlegen jongen met de kuiten van Achilles, die een kramp veinst om onder een belangrijke wedstrijdfase uit te geraken, uit pure angst om te missen.  Ik ben de stille jongen die op de bank bescheiden-en-zeker-niet-te-opzichtig zit te vinden dat hij het best ook wel oké zou doen, terwijl de held intussen speelt, scoort, de match wint en het meisjeshart verovert!  Ik ben geen held.  

Ze staat naakt voor me, en zegt dat ik haar helemaal tot de mijne mag maken! Mijn kuitkramp speelt plotseling weer op!  Ik vraag ‘Waarom?’...

Zucht, ...

Ik kan maar beter de man van de assists worden, ... 

Reactie toevoegen

Filtered HTML

  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.