Lankmoed in het Kort - Loftrompet

Ik zag een paar weken geleden, in een – hoe kan het ook anders – YouTubefilmpje, hoe Gunhild Carling op drie trompetten tegelijk blies, en hoe dat niet eens zo verkeerd klonk! 

Ik kreeg het er koud en warm tegelijk van, temeer omdat ze dat afwisselde met het betere geharp, wat getrombone, een beetje gedoedelzak, gefluit allerhande, een geïnspireerde tapdans, een jazzy mondharmonica, een snuifje hobo, een plukje contrabas en nog een batterij andere instrumenten die ze overigens allemaal bijna even virtuoos bespeelde. Dat alles met een ongeëvenaarde podium-présence! O ja, en ze zong er ook nog eens fantastisch bij!  In het Zweeds!

Op zo’n moment moet je toch uit verdomd arrogant hout gesneden zijn om jezelf als muzikant nog iets waard te vinden!

Gelukkig ben ik dat, ... en vind ik dat, ... en dus zag ik mijn droom plots dichterbij dan ooit tevoren. En dan kan ik snel zijn: ceeveetje opgesteld, paar mailtjes gedaan en telefonisch aangedrongen. Iedereen heel vriendelijk!  Vliegtuig, Stockholm, hotel, u weet hoe dat gaat, en dan zowaar auditie mogen doen voor haar Big Band Orchestra!  De eer!!

Hallå! God eftermiddag! Vad heter du?”

K*T!  Ik kan geen Zweeds!! En misschien gelukkig maar, ... want ook de rest van mijn cv was gelogen!   

Terug thuisgekomen verdrink ik me in zware moedeloosheid, terneergeslagenheid, een glas whisky en een paar (oudere) recensies over Lankmoed. Ik lees iets over ongeëvenaard, over podium-présence, over veel instrumenten bespelen, en er ook nog erg mooi bij kunnen zingen!  

Maar niet in het Zweeds! 

Reactie toevoegen

Filtered HTML

  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.