Lankmoed in het Kort - Orde op zaken

Om de zoveel tijd moet je orde op zaken stellen in je muziekverzameling.  Als single – heeft u ‘m? – was dat een stuk gemakkelijker dan nu.  Als getrouwde man moet ik al blij zijn dat mijn cd’s en elpees überhaupt nog mee verhuisd zijn, en dat ze nog een plaatsje krijgen in de cd-toren in de woonkamer. 

We hebben er twee. Cd-torens bedoel ik. Twee cd’s zou belachelijk zijn. Het sorteren daarvan zou in ieder geval minder tijd in beslag nemen.

Je zou nochtans denken dat het snel kan gaan.  Twee personen, twee cd-torens.  Dus mijn eerste voorstel is: al mijn cd’s in één toren, en alle slechte cd’s in de andere. Zij vindt het geen leuk maar-een-grapje-schat!  

Haar tegenvoorstel is een alfabetische categorisering per muziekstijl, maar omdat Acda en De Munnik – die dit principe al in de eerste fonotheek van Nederland toepasten – dan alleen in een vakje moeten, doen we dat ook niet, want dat is zielig.  

Uiteindelijk gaan ze allemaal gewoon op alfabet, om op het einde te merken dat we de nieuwe K3 nog in mama’s auto hadden laten liggen, en die er dus nog tussen moet! 

Bovendien zijn we geen van beiden bereid zijn om afscheid te nemen van onze eigen kopij van die ene cd die we dubbel hebben, zodat we ‘Knuffelrock 8’ er dan maar twee keer tussen hebben staan.

Rest ons nog de discussie welke kopij we dan afspelen, ...

Onze kinderen hebben inmiddels K3 gekozen, ...

Die moet dringend terug mama’s auto in! 

Reactie toevoegen

Filtered HTML

  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.