Lankmoed in het Kort - Overroepen

“Een ernstige keelontsteking”, was de diagnose van de dokter.  Dat was voor mij oud nieuws.  Haar keel zag rood, en als mijn vrouw drie dagen lang niet uit haar bed komt, moet het ernstig zijn.

Voor mij de ideale kans om 72 uur lang superpapa te spelen. ’s Morgens een halfuurtje vroeger wakker, en ’s avonds een uurtje later voor televisie, ... maar voor de rest? 

Fluitje van een cent! 

Brood is sowieso overschat! Fruit ook; snoep bevat essentiële suikers! Die warme maaltijden bieden ze op school niet voor niets aan, en ’s avonds frietjes van de frituur voor de nodige koolhydraten! Je had hen moeten zien smullen, de ene dag nog meer dan de twee andere! 

Over de aangepaste (regen-)kledij (of het gebrek daaraan) vond ik dan weer dat de juf niet zo had moeten doordraven!  Zo’n kind zit het grootste deel van de dag toch gewoon binnen.  En hij vond z’n T-shirt mooi, zei hij zelf! Dwing hem dan maar eens een trui aan! Mijn dochter bleek – Zie je wel! – ook perfect te kunnen turnen in haar gewone kleren, dus helemaal niet erg dat haar turnpak nog in de was zat, samen met de laatste onderbroeken (die binnenstebuiten ook draagbaar zijn!)

We hebben flink water bespaard door elke dag niet, ik bedoel: niet elke dag in bad te gaan. En tandpasta hebben we ook op overschot!

We hadden ook ergens een kat, herinner ik me, ...  

Of beeld ik me dat in?

Nu ja, één imperfectie mag, toch? 

Reactie toevoegen

Filtered HTML

  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.