Lankmoed in het Kort - Pejoratieven

KUT!  Het woord was er nog niet uit of ik besefte het zelf ook, ...  
Op erg hoog niveau is het niet, tenzij ze hele lange benen heeft natuurlijk! Niemand? Niemand, ok dan!

Maar zij vroeg me om in één woord mijn gevoel en/of situatie te beschrijven, en zo kwam het eruit. Een bepaald ongelukkige woordkeuze, besef ik ook wel, en niet de beste manier om mezelf en mijn gevoel voor te stellen in de praatgroep ‘Feministen voor fruit’ waarin ik op gerechtelijk bevel terecht was gekomen, elke derde woensdagavond van de maand, en waarmee ik mezelf volgens de rechter nog heel gelukkig mag prijzen gelet op mijn houding en vooroordelen ten aanzien van, ... fruit!  

Maar ik ben zo niet! Ik vind persoonlijk dat het woord ‘aanstootnemend’ dringend in woordenboeken moet worden opgenomen.  Om iemand te kunnen beledigen, moet die iemand zich beledigd (willen) voelen, toch?  Zwarte Piet is zwart van het roet in de schoorsteen, mensen!

Dat vonden zij dus niet: ik had bewust een pejoratief gebruikt om het vrouwelijk geslachtsdeel, en daarmee de vrouw, en daarmee alle vrouwen ter wereld te beledigen en te onderdrukken! Ik was plotseling de oer-macho, een misogyne ‘fallofiel’, een klootzak, ... een man!  

Nog een geluk dat ik gezwegen had over de bijhorende peren!

Het heeft me wel weer even de ogen geopend!  Geen pejoratieven meer voor mij!  Vanaf nu is alles ‘vrouwelijk geslachtsdeel met een assortiment fruit’!

Want voor je het weet heb je de reputatie van perenhater!

Stel je voor! 

Reactie toevoegen

Filtered HTML

  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.