Lankmoed in het Kort - Vriendschap

“Waarom zijn flamingo’s roze...?  Van garnalen te eten!”

Ik schater het uit! Tranen rollen over mijn wangen. Het is lang geleden dat ik nog zo’n goede grap gehoord heb.  Ik plooi van m’n stoel af, kan me nog amper aan de tafel rechthouden.  Buikpijn.  Kaakpijn.  Tranen! Ik kom niet meer bij!

Ik heb dat soms, ... Ik kan het fenomeen niet verklaren, maar soms vind ik iets gewoon grappig. Niet zomaar grappig, maar hilarisch, en dan verdwijn ik in een lachbui van enkele minuten. Ik kan mezelf gewoonweg niet bedwingen.

Hij zit er stoïcijns bij.  Lichtjes geïrriteerd zelfs.  Een snelle, sceptische zoektocht op Google bevestigt zijn bewering. Het is geen grap! Flamingo’s worden (bijna) wit geboren.  Hun voedsel zorgt voor een chemische reactie waardoor hun veren langzaamaan rozerood worden.   

Wat volgt is een discussie, plots een ruzie, over vriendschap, over respect, over arrogantie, over mij beter voelen dan hem, over intelligentie, over pedant zijn, over de betekenis van ‘pedant’, over semantiek, over de betekenis van ‘semantiek’, over muggenvitten, over altijd irritant corrigeren, over muggenziften nu, over wat een ongelooflijke eikel hij mij vindt, over dat ik me niet dom ga voordoen om anderen niet te kwetsen, over dat ik hem wel dom genoemd heb, of niet, over ... flamingo’s?

Ik roep nog na waarom ze altijd maar op één poot staan?  

Hij roept dat er meerdere wetenschappelijk aanvaarde theorieën zijn.

Ik bedenk me: “Omdat het water te warm is!”  Ik kom niet meer bij!

Ik bel hem morgen wel, ...

Reactie toevoegen

Filtered HTML

  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.