Lankmoed in het Kort - Zelf gevonden

Ik vind dat iedereen tegenwoordig een mening heeft! Enkelen hebben een eigen mening, de meesten hebben die van een ander. Dat is een vrije keuze: ofwel vind je zelf iets, ofwel vind je wat anderen vinden. Met meningen kan dat.  Met paaseieren niet.

Een paasei dat door een ander al gevonden werd, kan jij niet opnieuw vinden. Je moet je eigen eieren vinden om ermee te kunnen zitten. Je kan van een paasei dat door iemand anders gevonden werd, niet zeggen: “Dat vind ik ook!”.

Meningen zouden beter zoals tikken zijn. In het al jaren zeer populaire speelplaatsspel ‘Tikkertje’ mag je tikken. Dat moet zelfs, want het is de kern van het spel. Zonder getik zou het spel gewoon ‘Achter-elkaar-aan-lopertje’ heten. En lang zouden we niet blijven lopen.  Klokken weten dat zeer goed: zonder getik sta je stil.

Maar het punt is: tikken mag en moet! Terugtikken mag in geen geval, want dat is valsspelen! 

Stel je meningen voor als vinden mag en moet, maar terugvinden niet.  Dan zouden er heel wat terugvinders door de mand vallen.  Stel je maar eens voor: je kritisch denkvermogen ben je kwijt, en terugvinden mag niet!?

Als niemand nog zelf iets vindt, gaat niemand nog interessant gevonden worden. Ik denk dat we het daarom met z’n allen aanmoedigen. Zonder terugvinden zouden we bepaalde dingen voor altijd kwijt zijn!  Vooral aandacht!

Een mens zou van minder getikt worden...  Ik troost me voorlopig met chocolade! Ik heb ergens nog wel een paaseitje liggen, ...

Zelf gevonden! 

Reactie toevoegen

Filtered HTML

  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.