Wordfeud

Letterlijk betekent het “woordenstrijd”.  Maar Wordfeud klinkt natuurlijk veel beter, en verhoogt daardoor aanzienlijk de kansen dat I-phoners, i-padders en andere i-app’ers wereldwijd ook de niet-gesponsorde versie zullen downloaden.  Ik heb dat tot nader order niet gedaan en zit dus met de vervelende reclameboodschapjes opgescheept.  “Vervelend” is incorrect.  Wie het schoentje past, trekke het aan, en in de meeste gevallen is de woord geworden schoen “verveling” werkelijk rond de voet “reclameboodschapjes” gegoten. 

In dit geval echter heb ik werkelijk alle interesse in Wordfeud verloren, te meer daar het in alle spellen “hun beurt” is, en ik dus niks om handen heb.  In dit specifieke geval is de pop-up die mij uitnodigt om alleenstaande vrouwen te ontmoeten zowaar even uitnodigend. 

Net op tijd echter legt zij het woord “arena” voor 16 punten.   Op zich niet zo sterk gespeeld, temeer omdat ze net zo gemakkelijk “arend” had kunnen leggen, nét één lijntje hoger, wat haar met de drievoudige woordwaarde en de dubbele letterwaarde veel meer had kunnen, in deze fase van de woordenstrijd zelfs had moeten opleveren.

We moeten op… NU!  Niet om zelf te spelen maar om de presentatie van de andere finalisten te gaan doen.  Hij bedenkt iets geniaals:  We gaan één voor één op, de eerste met een fototoestel als camera, om het nog komende gevolg te filmen. De tweede stijf gehouden op een steekkarretje, op zijn beurt geduwd door de derde. De vierde heeft 4 pizzadozen meegebracht, en ik draag een ukelele het podium op, waar ik verder niets mee doe.  Net zo min als de vierde met de 4 pizzadozen nog iets zal doen.  Maar dat weten zij natuurlijk niet.  De verwachtingen zijn alvast hooggespannen.  

“Nerts”, counter ik, daarvoor gebruik makend van de “e” uit “arena” die zij net nog legde.  Ik leg m’n “n” op het vakje met de drievoudige woordwaarde.  Knap gespeeld al zeg ik het zelf.   De score is nu 442 tegen 216 met nog maar 12 tegels in het zakje.  Ik heb weliswaar een “q” op mijn balkje staan, maar zelfs na aftrek van die 10 punten, die op dit moment onvermijdelijk lijkt, kan ik eenvoudigweg niet meer verliezen.  Netjes nog een paar woorden leggen, daarbij opletten dat ik geen openingen laat voor haar om ergens wat aan te breien, en klaar.

Niemand lacht.  Het geneurie dat we hebben ingezet lijkt ook slechts weinigen te kunnen bekoren.  De wat rommelige opkomst blijkt in ons nadeel te hebben gespeeld, en het publiek lijkt niet echt de humor te kunnen inzien van wat we proberen over te brengen.  Hij houdt het gelukkig kort… Sterven duurt al lang genoeg.  We kondigen de eerste act van de avond aan.   Kort applaus dat uitsterft nog voor het licht hem gevangen heeft.  Hij vult de akelige stilte met zijn eerste grap.  Straks moeten wij nog…  “angst”… 16 punten…

(Jan 2011)

Reactie toevoegen

Filtered HTML

  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.